
Bagel met zelfgemaakte zalmsalade
2 porties | met appel, komkommer en verse bieslook
Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.
Zoals deze frisse bagel met onweerstaanbare zelfgemaakte salade van warmgerookte zalm. Voor dit recept hoef je maar 10 minuutjes uit te trekken en de salade kun je zelfs van te voren bereiden. Zo houd je zeker genoeg tijd over om van je lunchpauze te genieten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
2 stuk(s)
Bagels met sesamzaad
(Bevat Sesamzaad, Tarwe, Gerst Kan bevatten Soja, Noten, Melk (inclusief lactose))
50 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
150 gram
Warmgerookte zalmsnippers
(Bevat Vis)
1 stuk(s)
Sjalot
50 gram
Radicchio en romaine
1 stuk(s)
Komkommer
10 gram
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Appel
Zelf toevoegen
2 el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Mosterd
2 tl
Wittewijnazijn
1 tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snipper de sjalot. Snijd de bieslook fijn.
- Schaaf 8 dunne linten van de komkommer met een dunschiller en snijd de overige komkommer in dunne plakjes.
- Bak de bagel 4 minuten in de oven.
- Meng in een kom de zalmsnippers met de bieslook en de mayonaise (houd 1/2 el mayonaise apart voor het besmeren van de bagel) en de helft van de sjalot. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, mosterd, honing en overige sjalot tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de appel in dunne plakken.
- Snijd de bagels open en beleg de onderste helft met een paar plakjes appel, een beetje sla, de komkommerlinten en zalmsalade.
- Besmeer de andere helft van de bagel met de overige mayonaise.
- Meng de overige sla, appel en komkommer met de dressing in de saladekom.
- Dek de bagel af met de bovenkant en serveer met de salade.