Aziatische noedelsalade met warmgerookte zalm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatische noedelsalade met warmgerookte zalm

Aziatische noedelsalade met warmgerookte zalm

met broccolini, bosui en komkommer

.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

¾ cm

Verse gember

50 gram

Broccolini

1.32 stuk(s)

Bosui

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

75 gram

Gedroogde udonnoedels

2.5 gram

Verse koriander

¼ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Komkommer

80 gram

Warmgerookte zalmsnippers

5 gram

Sesamzaad

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

50 ml

Zoutarme visbouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)617 kcal
Energie (kJ)2582 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers12 g
Vezels4.8 g
Eiwitten31 g
Zout4 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de visbouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de broccolini in de lengte door de helft. Snijd de bosui in stukken van ongeveer 3 cm lang. Halveer ze eventueel in de lengte als ze erg dik zijn.

Tip: Wist je dat bosui en broccolini beide veel calcium bevatten? Calcium vind je in groene bladgroenten zoals ook boerenkool, paksoi en rucola, maar ook in zuivelproducten, tahin, tofu en tempeh.

Bakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Gebruik een pan met goede anti-aanbaklaag. Bak de knoflook en gember 1 - 2 minuten. Voeg de bosui en broccolini toe en bak, afgedekt, 5 - 6 minuten.Voeg de visbouillon, de zoete Aziatische saus en de helft van de sojasaus toe aan de groenten. Laat het geheel 4 - 5 minuten zachtjes stoven, zonder deksel.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege of voeg pas op het einde een klein beetje toe naar smaak.

Snijden
3

Voeg de noedels toe aan het kokende water en kook, afgedekt, in 3 - 4 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water. Snijd de koriander fijn en snijd de limoen in partjes. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Voeg de laatste minuut de komkommer, zalmsnippers en udonnoedels toe aan de hapjespan.

Tip: Wist je dat veel mensen een groot deel van het jaar te weinig vitamine D binnenkrijgen? Vitamine D versterkt je immuunsysteem en is nodig voor de calciumopname - vooral vette vis, zoals zalm, zit er vol mee.

Serveren
4

Pers 1 partje limoen per persoon boven de pan uit. Breng op smaak met peper, zout en meng alles goed door. Verdeel de noedelsalade over diepe borden.Garneer met koriander, sesamzaadjes en de overige limoenpartjes. Voeg eventueel de overige sojasaus toe naar smaak.

Tip: Rooster de sesamzaadjes zonder olie in een koekenpan tot ze beginnen te kleuren voor een extra intense smaak.