Aziatische noedels met roerei en pinda's
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatische noedels met roerei en pinda's

Aziatische noedels met roerei en pinda's

Met bosui en limoen

Dit is een snelle oosterse maaltijd met een mix van snijbonen, peen en gele paprika. Een eitje zie je veel in Aziatische gerechten, maar in plaats van gekookt of gebakken, maak je er vandaag roerei met licht pittige bosui bij. De pinda's zorgen voor een lekkere bite en het partje limoen voor frisheid.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Soja
Eieren
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

0.3 stuk(s)

Rode peper

1.5 stuk(s)

Bosui

½ stuk(s)

Limoen

1 cm

Verse gember

200 gram

Hollandse groentemix

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

70 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

20 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3067 kJ
Energie (kcal)733 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd6.6 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers15.3 g
Vezels11 g
Eiwitten31 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Pers of snijd de knoflook fijn en snipper de sjalot. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper fijn. Snijd de bosui in fijne ringen. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en snijd de limoen in parten. Schil en rasp de gember.

Smaakmakers bakken
2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de knoflook, rode peper, sjalot, gember en limoenrasp al roerend 1 – 2 minuten op hoog vuur.

Groenten roerbakken
3

Voeg de groentemix en de hel van de bosui toe en roerbak nog 4 – 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de sojasaus, ketjap, en 2 el water per persoon toe, en roerbak nog 2 – 3 minuten.

Noedels toevoegen
4

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 – 4 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan. Verhit nog 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper.

Roerei maken
5

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan. Voeg de eieren en de overige bosui toe en bak al roerend tot het ei gestold maar nog wel smeuïg is. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met het roerei en garneer met de pinda's en de limoenpartjes.