Aziatische fusionsalade met vegetarische runderstukjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatische fusionsalade met vegetarische runderstukjes

Aziatische fusionsalade met vegetarische runderstukjes

met udonnoedels, pinda's en verse koriander

Het is de Nationale Week Zonder Vlees! Minder vlees eten is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet. Wist je dat je 101 liter water bespaart door een week geen vlees te eten?

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Limoen

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

80 gram

Vegetarische runderstukjes

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

¼ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse koriander

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

10 gram

Gezouten pinda's

¼ stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)530 kcal
Energie (kJ)2216 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers20 g
Vezels5.7 g
Eiwitten28 g
Zout5 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Kleine kom
Saladekom
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de limoen in 4 partjes. Meng in een kleine kom de zoete Aziatische saus, gomasio, sojasaus, gember en knoflook. Voeg per persoon: 1/2 tl suiker en het sap van 1 limoenpartje toe. Meng de marinade goed. Meng in een kom de vegetarische runderstukjes met 2/3 van de marinade. Zet opzij en laat de smaken intrekken.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en spoel de noedels voor gebruik goed af in een vergiet. Voeg eventueel na het serveren een beetje sojasaus naar smaak toe.

Snijden
2

Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakken. Snijd de puntpaprika in reepjes en de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de koriander fijn. Meng de komkommer, puntparika, rode ui en koriander in een saladekom.

Bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.Roerbak de vegetarische runderstukjes 2 - 3 minuten. Voeg de udonnoedels toe en verhit nog 2 - 3 minuten. Hak ondertussen de pinda's grof en snijd de rode peper in fijne ringen.

Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.

Serveren
4

Voeg de udonnoedels en vegetarische runderpuntjes toe aan de saladekom. Meng door elkaar en verdeel over de borden.Garneer met de overige partjes limoen en de pinda's.Vergeet de overige marinade niet en voeg deze samen met de rode peper toe naar smaak.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Voeg dan minder toe of serveer apart.