HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAubergine Uit De Oven Met Verse Conchiglie
topBanner
Aubergine uit de oven met verse conchiglie

Aubergine uit de oven met verse conchiglie

met tomaat, oude kaas en salade

Lees meer

Dit recept is geïnspireerd op melanzane alla parmigiana, een Italiaans ovengerecht met aubergine in de hoofdrol. Melanzane betekent 'aubergine' in het Italiaans en 'parmigiana' verwijst naar het dakpansgewijs stapelen van de aubergine. Wij hebben deze keer gekozen voor een variant met verse pasta en gebruiken Hollandse oude kaas in plaats van Italiaanse parmezaanse kaas.

Labels:VeggieEten binnen 3 dagen
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Aubergine

2 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Knoflookteen

300 gram

Passata

75 gram

Geraspte oude kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

250 gram

Verse conchiglie

(BevatGlutenbevattende granen)

80 gram

Rucolamelange

10 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

2 tl

Suiker

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3770 kJ
Energie (kcal)901 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers22.0 g
Vezels8 g
Eiwitten31 g
Zout1.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Fruitmesje
Oven
Koekenpan
Kom
Pan met deksel
Ovenschaal
Saladekom
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van 1 cm. Snijd de tomaat ook in plakken van 1 cm. Pers de knoflook fijn.

2

Besprenkel de aubergine met 1/2 el olijfolie per persoon. Verhit in een koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Houd de knoflook apart. Bak in dezelfde pan op middelhoog vuur de aubergine 4 – 5 minuten per kant. Bestrooi met peper en zout.

3

Meng ondertussen in een kom de passata, knoflook, zwarte balsamicoazijn, suiker en peper en zout naar smaak tot een saus. Kook ondertussen ruim water in een pan met deksel voor de verse conchiglie.

4

Vet een ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk een laagje tomatensaus in de ovenschaal. Bedek de saus met plakken aubergine. Verdeel hier vervolgens een laag tomaat over. Herhaal tot alle ingrediënten gebruikt zijn en eindig met een laag saus. Bak de aubergineschotel 20 – 25 minuten in de oven. Bestrooi de aubergineschotel de laatste 5 minuten met de geraspte oude kaas.

5

Kook de verse conchiglie afgedekt, 4 – 6 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn en peper en zout. Meng met de rucolamelange.

6

Verdeel de verse conchiglie over de borden en leg de aubergine uit de oven erop. Garneer met het verse basilicum. Serveer met de salade.