Skip to main content
Asperges met zalm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Asperges met zalm

met krieltjes, een gekookt eitje en hollandaisesaus

Allergenen :
Milk
Egg
Pesce

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1200 gram

Krieltjes

400 gram

Hollandaisesaus

4 stuk(s)

Ei

20 gram

Verse krulpeterselie

1 gram

Koudgerookte zalm

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)8195 kJ
Energie (kcal)1959 kcal
Vetten134 g
waarvan verzadigd31.6 g
Koolhydraten120.6 g
waarvan suikers6.8 g
Vezels19.3 g
Eiwitten62.7 g
Zout4.5 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Grote pan of aspergepan
Steelpan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was de krieltjes en snijd in kwarten.
  • Meng in een kom 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Voeg de krieltjes toe en meng goed.
  • Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.


2
  • Kook 500 ml water per persoon in een aspergepan, of een grote pan met deksel.
  • Schil de asperges vanaf de kop naar beneden met een dunschiller of aspergeschiller (zie Tip). Verwijder de onderste 2 cm van de asperges.
  • Kook de asperges 12 -15 minuten en giet vervolgens af. Kook de eieren de eerste 7 minuten met de asperges mee.
  • Haal de eieren uit de pan en laat ze schrikken onder koud water.

Tip: Let op! De bovenkant van de asperges hoeft niet geschild te worden.

3
  • Verwarm de hollandaisesaus 1 - 2 minuten in een steelpan.
  • Pel de eieren en snijd doormidden.
  • Snijd de peterselie fijn.
4
  • Verdeel de asperges en de krieltjes over de borden.
  • Garneer de asperges met de gerookte zalm en de eieren.
  • Schenk de hollandaisesaus over de krieltjes en garneer met de peterselie.


Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Kipburger op briochebroodje met groenten

Kipburger op briochebroodje met groenten

en voor ouders: sriracha-mayo en gekruide krieltjes
Sweet en sticky noedels met gebakken ei en gomasio

Sweet en sticky noedels met gebakken ei en gomasio

met peultjes, zoete Aziatische saus en limoen
Valentijnsdag cheesecake met citroen en blauwe bessen

Valentijnsdag cheesecake met citroen en blauwe bessen

om te delen | met een speculaasbodem
Valentijnsdag red velvet truffels

Valentijnsdag red velvet truffels

om te delen | met witte chocolade
Rijstbowl met gebakken ei en zoete Aziatische saus

Rijstbowl met gebakken ei en zoete Aziatische saus

met cashewnoten, verse kruiden, groenten en limoen
Pittige gebakken rijst met kimchi

Pittige gebakken rijst met kimchi

met vissaus, gebakken ei, furikake en sesamzaad
Zoete sesamnoedels met gebakken ei

Zoete sesamnoedels met gebakken ei

met gefrituurde uitjes, koriander en roerbakgroenten
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bierbostelbroodje
Gegratineerde kabeljauw met verse kruiden

Gegratineerde kabeljauw met verse kruiden

met cheesy pankotopping en appel-walnootsalade
Romige Stroganoff-stijl mafaldine

Romige Stroganoff-stijl mafaldine

met gemengd gehakt, groentemix en peterselie
BBQ-kipburger met gefrituurde uitjes

BBQ-kipburger met gefrituurde uitjes

met regenboogkrieltjessalade in honing-mosterddressing
Koreaans geïnspireerde bulgogiburger met sriracha-mayo

Koreaans geïnspireerde bulgogiburger met sriracha-mayo

met kimchi-regenboogsla, sesamzaadjes en pittige krieltjes
Quiche met meiraap, prei en ontbijtspek

Quiche met meiraap, prei en ontbijtspek

met Goudse kaas en bieslook
Heekfilet met zelfgemaakte beurre noisette

Heekfilet met zelfgemaakte beurre noisette

met citroen, salie, krieltjes en wortel
Veggie bibimbapbowl met gepocheerd ei

Veggie bibimbapbowl met gepocheerd ei

met kimchimayo, sticky champignons, spinazie en wortel
Heek à la Florentine met zelfgemaakte hollandaisesaus

Heek à la Florentine met zelfgemaakte hollandaisesaus

met verse kruiden, geroosterde aardappelen, citroen en spinazie
Mediterraans roerei met witte kaas

Mediterraans roerei met witte kaas

met aardappelpartjes, mesclunsalade en tomaat
Kipfilethaasjes met pesto-krieltjes

Kipfilethaasjes met pesto-krieltjes

met courgette en paprika
Asperges met warmgerookte zalm en hollandaisesaus

Asperges met warmgerookte zalm en hollandaisesaus

met krieltjes en gekookt ei
Geitenkaasomelet met gebakken aardappelen

Geitenkaasomelet met gebakken aardappelen

met Turkse groene peper en aioli

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Wildzwijnburger met romige spinazie

Wildzwijnburger met romige spinazie

met wortelpuree en uienchutney
Mediterrane couscous met garnalen

Mediterrane couscous met garnalen

met zongedroogde tomaten en basilicumcrème
Philly cheesesteak pasta

Philly cheesesteak pasta

in romige cheddarsaus met BBQ-rub en paprika
Wraps met gerookte zalm

Wraps met gerookte zalm

met avocado, mais-salsa en rodekoolsla
Sweet & sticky grillkaassalade

Sweet & sticky grillkaassalade

met avocado, romige sinaasappeldressing en aardappeltjes
Kipfilet met pestokrieltjes

Kipfilet met pestokrieltjes

met courgette en paprika
Pizza bianca op platbrood met champignons

Pizza bianca op platbrood met champignons

met mozzarella, rucola en tomaat
Fusion dahl stijl soep met naanbroodcroutons

Fusion dahl stijl soep met naanbroodcroutons

met taugé, pinda's, limoen en koriander
Varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

Varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

met cheesy romige spinazie en citroenmayonaise
Gepaneerde kabeljauw met knoflook-peterselieolie en pompoenpitten

Gepaneerde kabeljauw met knoflook-peterselieolie en pompoenpitten

met cheesy geroosterde aardappelen en bloemkool
Gevulde puntpaprika met tonijn, witte kaas en kappertjes

Gevulde puntpaprika met tonijn, witte kaas en kappertjes

met kruidige couscous, yoghurtsaus, peterselie en courgette
Zelfgemaakte cheeseburger met balsamico-aardappelen en komkommersalade

Zelfgemaakte cheeseburger met balsamico-aardappelen en komkommersalade

en voor ouders: op knoflookbrood met bruschetta-topping
Mini-tortilla's met sticky varkenshaaspuntjes

Mini-tortilla's met sticky varkenshaaspuntjes

pick & mix toppings: gomasio, roerbakgroenten en meer!
Geitenkaassalade met aardbei-balsamicodressing

Geitenkaassalade met aardbei-balsamicodressing

met appel, biet en geroosterde walnoten
Kipfilet met serranoham en parmezaankrieltjes

Kipfilet met serranoham en parmezaankrieltjes

met bruschettadip en aubergine-rucolasalade
Luxe miso ramen met tempura van garnalen

Luxe miso ramen met tempura van garnalen

met paddenstoelen, bosui en ei
Mixed grill met souvlaki en köfte

Mixed grill met souvlaki en köfte

met orzosalade, Libanees platbrood en tzatziki
Gevulde paprika met chili con carne

Gevulde paprika met chili con carne

met basmatirijst en labne
Heek met peterseliesaus

Heek met peterseliesaus

met parelcouscous, tomaat en rozijnen
Sweet & sticky rundergehaktballetjes

Sweet & sticky rundergehaktballetjes

met aardappelpuree, sperziebonen en ui