Appetizers, sides & starters - Starter - Watermelon feta starter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Appetizers, sides & starters - Starter - Watermelon feta starter

with basil oil and crema di balsamico

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Zwaveldioxide en sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

500 gram

Watermeloenstukjes

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

100 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Vers basilicum

8 ml

Balsamicocrème

(Bevat Zwaveldioxide en sulfiet)

Zelf toevoegen

3 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1771 kJ
Energie (kcal)423 kcal
Vetten30.6 g
waarvan verzadigd11.2 g
Koolhydraten24.6 g
waarvan suikers23.3 g
Vezels3.8 g
Eiwitten10.7 g
Zout1.3 g

Instructies

1
  • Cut the feta, watermelon and cucumber into similar-sized cubes of 2 by 2 cm thickness.
  • Dice the cucumber into very small cubes of 1/2 cm by 1/2 cm thickness.
2
  • In a tall container mix 2/3 of the fresh basil and the extra vierge olive oil with a blender or an immersion blender.
3
  • Arrange the feta, cucumber and watermelon cubes onto plates, creating one colourful puzzle per person. (see Tip)

Tip: Do you have watermelon left? Place the watermelon into the freezer and the next day blend it with a drizzle of honey and a squeeze of lime juice for a refreshing summer slushy.

4
  • Garnish the 'puzzle' with the basil oil, crema di balsamico, small cucumber cubes and the rest of the fresh basil.
  • Season to taste with salt and pepper. (see Tip)


Tip: Use salt flakes if you have them!