HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAppel Speculaastaart Met Speltbodem
topBanner
Appel-speculaastaart met speltbodem

Appel-speculaastaart met speltbodem

12 stukken | Bak het zelf met verse ingrediënten

Lees meer

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)EiGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd2 uur
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten

Voor 10 personen

Ingredientenarrow down iconarrow down icon

Voor 10 personen

½ stuk(s)

Ei

(BevatEi)

400 gram

Speltdeegmix

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Noten, Sesam, Melk (inclusief lactose), Soja)

4 stuk(s)

Appel

3 tl

Gemalen kaneel

120 gram

Speculaasstukjes

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

100 gram

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Bloem

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)724 kJ
Energie (kcal)173 kcal
Vetten11.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten15 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels2 g
Eiwitten1 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Haal de boter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Kluts het ei. Meng de speltdeegmix met de boter, de helft van het ei en 1 el water. Kneed het deeg met je handen tot een homogene massa. Vorm een bal van het deeg en wikkel het in vershoudfolie. Bewaar het deeg minimaal 1 uur in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Meng in een kom de appelblokjes met de kaneel. Vet een springvorm van 24 cm doorsnede in en bekleed de bodem met bakpapier.

3

Haal het deeg uit de koelkast. Haal 1/4 deel van het deeg af en bewaar apart. Verstuif wat bloem over een werkblad. Rol het overige deeg uit tot je de springvorm er volledig mee kunt bekleden. Verdeel de speculaasstukjes over de bodem, leg de appelblokjes erbovenop en druk aan. Rol het apartgehouden deeg uit, maak er dunne, rechte stroken van en leg ze in een kruispatroon over de appelblokjes.

4

Bak de taart 55 - 60 minuten in de oven, of tot de taart goudbruin is. Laat iets afkoelen. Snijd de taart in punten en verdeel over de borde.