Andijviestamppot met worst van Brandt & Levie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Andijviestamppot met worst van Brandt & Levie

Andijviestamppot met worst van Brandt & Levie

Geserveerd met gebakken sjalot en kruidenkaasblokjes

De worst van Brandt & Levie is erg smaakvol en sappig. Er zijn namelijk amandelen en paprika in deze varkensworst verwerkt. Dit past goed bij de Hollandse andijviestamppot. Net als de Goudse kruidenkaasblokjes trouwens. Die hebben we nog niet eerder in de HelloFresh Box gehad!

Allergenen :
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Worst van Brandt & Levie

(Bevat Noten)

1 stuk(s)

Sjalot

175 gram

Gesneden andijvie

37.5 gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¾ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)782 kcal
Energie (kJ)3272 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers0 g
Vezels10 g
Eiwitten34 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan
Bord

Instructies

Snijd de aardappelen in kwarten
1

Was de aardappelen (bildstar) grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een grote pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Bak de sjalot met de worst mee
2

Verhit ⅓ deel van de roomboter in een koekenpan en bak de worst 12 minuten op middelmatig vuur. Snijd ondertussen de sjalot in dunne, halve ringen en bak deze direct met de worst mee.

3

Verhit ⅓ deel van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en roerbak de helft van de andijvie 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout, zet het vuur uit en houd afgedekt warm.

Voeg de gebakken en rauwe andijvie bij de gestampte aardappelen
4

Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de mosterd en ⅔ deel van de kaas door de gestampte aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Voeg daarna de gebakken andijvie en de achtergehouden rauwe andijvie toe.

5

Maak naar wens een jus. Bewaar ondertussen de worst bij de stamppot en houd deze afgedekt warm. Schenk een scheutje kokend water of kookvocht van de aardappelen bij de sjalot in de koekenpan en roer goed over de bodem van de pan. Voeg eventueel een extra klontje roomboter toe en bestrooi met peper en zout.

Serveer en voeg de achtergebleven kaas en naar smaak mosterd toe
6

Verdeel de andijviestamppot over de borden. Serveer met de worst en garneer met de jus en achtergehouden kaas. Voeg naar smaak extra mosterd toe.

Tip! Wil je sneller klaar zijn? Kook dan 400 ml water per persoon, was de aardappelen grondig en snijd deze klein. Kook de aardappelen in kokend water. Dit gaat sneller dan wanneer je de aardappelen in koud water legt.

7

Tip! Wil je sneller klaar zijn? Kook dan 400 ml water per persoon, was de aardappelen grondig en snijd deze klein. Kook de aardappelen in kokend water. Dit gaat sneller dan wanneer je de aardappelen in koud water legt.