HelloFresh
topBanner
Andijviestamppot met gebakken halloumi

Andijviestamppot met gebakken halloumi

met appelsalade en honingmosterddressing

Lees meer

.

Labels:VeggieVeggie
Allergenen :NotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Ui

600 g

Aardappelen

1 stuks

Appel

20 g

Walnootstukjes

(BevatNoten)

15 g

Rozijnen

(Kan sporen van allergenen bevatten)

300 g

Andijvie, gesneden

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Halloumi

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

2 tl

Mosterd

1 el

Honing

1 el

Olijfolie

½ stuks

Groentebouillonblokje

2 tl

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3830 kJ
Energie (kcal)916 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers31.0 g
Vezels12 g
Eiwitten35 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook ruim water in een grote pan met deksel voor de aardappelen. Verkruimel 1/4 bouillonblokje boven de pan.Snipper de ui.Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd ze in stukken.Kook de aardappel, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.

2

Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd deze in dunne partjes.Meng in een saladekom per persoon 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1/2 el honing, 1/2 tl mosterd met peper en zout.Meng de helft van de appel, walnootstukjes en rozijnen met een hand andijvie per persoon in de saladekom door de dressing.

3

Snijd de halloumi in plakken van 1/2 cm dik.Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.Verhit in dezelfde koekenpan 1/4 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur en bak de halloumi 2 – 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper.

4

Giet de aardappelen af en stamp met een aardappelstamper tot een grove puree.Voeg een scheutje melk, 1/2 tl mosterd per persoon en een klontje boter om het smeuïg te maken.Roer de andijvie, gebakken ui en de overige appel door de stamppot en breng op smaak met peper en zout.Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de halloumi en de salade.