Aardappelkoekjes met warmgerookte zalm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aardappelkoekjes met warmgerookte zalm

Aardappelkoekjes met warmgerookte zalm

.

Allergenen :
Vis
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Koolrabi

625 stuk(s)

Appel

2.5 stuk(s)

Radijs

1.66 stuk(s)

Citroen

1.25 gram

Verse dille & bieslook

25 gram

Warmgerookte zalm

(Bevat Vis)

500 gram

Vastkokende aardappelen

1500 stuk(s)

Sjalot

2.5 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

2 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.25 tl

Honing

Zelf toevoegen

125 el

Extra vierge olijfolie

5 el

Witte balsamicoazijn

2.5 el

Bloem

5 el

Zonnebloemolie

10 naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4203 kJ
Energie (kcal)1005 kcal
Vetten51 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers15.4 g
Vezels12 g
Eiwitten41 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Saladekom
Rasp
Zeef
Kom
Grote kom
Koekenpan

Instructies

.
1

Weeg 125 g van de koolrabi per persoon af. Schil de koolrabi en verwijder het klokhuis van de appel. Snijd beide in dunne staafjes en snijd de radijs in dunne plakjes. Pers de citroen uit en snijd de verse dille en de verse bieslook fijn. Verdeel de warmgerookte zalm in grove stukken.

.
2

Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, honing, dille, 1/2 el van het citroensap per persoon, peper en zout tot een dressing. Voeg de koolrabi, de appel en de radijs toe en schep goed om. Laat de smaken intrekken tot serveren.

.
3

Schil de aardappelen en rasp de aardappelen en de sjalot met een grove rasp. Voeg beide toe aan een vergiet en pers er zoveel mogelijk vocht uit door er met de bolle kant van een lepel flink op te drukken.

.
4

Klop het ei in een kom goed los met een vork. Voeg per persoon 11/2 el van het ei toe aan een grote kom en meng met de geraspte aardappelen en sjalot, de bloem, peper en flink wat zout.

.
5

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep, zodra de pan goed heet is, 5 hoopjes van het aardappelmengsel per persoon in de koekenpan. Druk de hoopjes voorzichtig plat en bak de aardappelkoekjes in 4 minuten goudbruin. Draai de koekjes om met een dunne spatel en bak nog 3 minuten.

.
6

Verdeel de aardappelkoekjes over de borden en leg er de stukjes zalm tussen. Wissel af met toefjes van de zure room en serveer met de salade. Bestrooi met de bieslook.