15 minuten bloemkool-rodecurrysoep
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

15 minuten bloemkool-rodecurrysoep

met geroosterde kikkererwten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Bloemkool

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Rode currypasta

125 ml

Kokosmelk

⅓ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 stuk(s)

Naanbrood

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

30 gram

Rode splitlinzen

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1157 kJ
Energie (kcal)277 kcal
Vetten19.4 g
waarvan verzadigd2.9 g
Koolhydraten19.1 g
waarvan suikers11.1 g
Vezels7.3 g
Eiwitten5.9 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg de mix van knoflook en ui, de rode currypasta, de bloemkoolroosjes, peper en zout toe. Roerbak 3 - 4 minuten.
2
  • Blus af met 1/2 el witte wijnazijn per persoon, de bouillon en de kokosmelk.
  • Breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8 minuten koken, of tot de bloemkool zacht is.
  • Haal de soeppan van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
  • Breng op smaak met peper en zout.
3
  • Giet ondertussen de kikkererwten af in een vergiet en dep droog met een keukenpapier.
  • Bak de naanbroden 6 - 8 minuten in de oven.
  • Verhit 1/2 olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de Midden-Oosterse kruiden toe en bak 1 minuut tot ze beginnen te geuren. Voeg de kikkererwten toe en roerbak in 6 - 8 minuten krokant.
4
  • Verdeel de bloemkoolsoep over de kommen.
  • Garneer met de krokante kikkererwten.
  • Serveer met het naanbrood.