Dit zijn alle maaltijden uit alle boxen van 18 tot en met 22 november. Je kunt zelf jouw maaltijden kiezen.

Vandaag maak je een groenterijke maaltijd met een frisse puree, die kruidig en romig is door de verse dille en crème fraiche. Je serveert de geroosterde broccoli en puree met gebakken schelvis. Deze zoutwatervis is familie van de kabeljauw en heeft een delicate structuur.


Bereidingstijd
30 min


Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk 2


In dit gerecht combineer je frisse tomaat met courgette uit de oven, die door het bakken een licht zoete, intense smaak krijgt. De worst is lekker hartig en sappig, wat uitstekend met de rest van het gerecht combineert.


Bereidingstijd
35 min


Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk 2


Deze zachte, romige risotto is rijk aan groente. Je maakt de risotto af met smaakvolle provolone. Net als mozzarella is dit een 'geknede broeikaas'. Door de elastische wrongel kan de kaas tot elke vorm gekneed worden. Provolone wordt hierna nog verder gerijpt voor meer smaak.


Bereidingstijd
35 min


Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk 2


Atjar tjampoer is een friszuur bijgerecht uit de Indonesische keuken. Je kunt het kant-en-klaar kopen, maar vandaag maak je het zelf met een deel van de groentemix. Daarvoor gebruik je onder andere verse kurkuma. Deze wortel is verwant aan gember en geeft een sterke kleur af. De licht zure atjar biedt tegenwicht aan de volle smaak van de makreel. Zo breng je dit gerecht mooi in balans.


Bereidingstijd
35 min


Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk 2


Cheddar komt oorspronkelijk uit het dorpje Cheddar in het Engelse Somerset. Ook deze cheddar komt uit Somerset, van een familiebedrijf dat al meer dan 150 jaar kaas maakt. De scherpe smaak van de kaas gaat goed samen met het zoete van de bataat en rode ui. De salade zorgt voor een frisse noot.


Bereidingstijd
35 min


Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk 2


Dit is een heerlijke pasta voor een gure herfstdag. Je bereidt de pompoen met schil, dat scheelt een hoop werk! De frisse citroen die door de ricotta gaat is een mooie tegenhanger van de zoete pompoen. De gezouten amandelen geven het gerecht extra diepgang.


Bereidingstijd
35 min


Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk 2


Shakshuka is een eenpansgerecht met een saus op basis van tomaten, waarin je eieren pocheert. Deze shakshuka maak je met cannellinibonen en feta. Samen met de eieren is dit een volwaardige vegetarische maaltijd. Het volkoren ciabattabroodje met pitten kun je gebruiken om in de saus te dopen. De verse krulpeterselie maakt het helemaal af.


Bereidingstijd
30 min


Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk 2


Door de parelcouscous meng je gruyèrekaas, een Zwitserse kaas met een enigszins nootachtige smaak, die dit gerecht vol en romig maakt. De champignons combineren goed met de kaas en de knapperige walnoten. De rucola geeft dit gerecht de pit en frisheid die het nodig heeft en brengt alle smaken in balans.


Bereidingstijd
25 min


Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk 1


In Korea worden gerechten vaak gedeeld. Er staan verschillende gerechten of bakjes op tafel waar iedereen zelf van pakt. Deze wraps zijn daarop geïnspireerd en kun je aan tafel klaarmaken, zodat iedereen zijn wrap naar eigen wens op smaak kan brengen.


Bereidingstijd
25 min


Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk 2


Aardpeer doet vanwege zijn zoet, nootachtige smaak wel wat denken aan artisjok. Niet voor niets wordt hij ook wel Jeruzalem-artisjok genoemd. Aardpeer smaakt goed met kaas, bijvoorbeeld komijnekaas of dit geval halloumi. Deze kaas blijft mooi stevig als je hem bakt en krijgt een goudbruin korstje.


Bereidingstijd
40 min


Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk 2