Skip to main content

Voel je goed

Gevarieerde maaltijden, vers door jou bereid - dat is het begin van een bewust eetpatroon. Om meer te weten te komen over de invloed van eten, duiken we samen met de Nierstichting de keuken in.
Kies bewust voor recepten ontwikkeld door onze chefs en diëtiste, goedgekeurd door de Nierstichting.

💡 Wist je dat...

Experts aan het woord

"Meer dan 80% van onze zoutinname komt uit bewerkte producten, slechts 20% uit het zoutvaatje"

Wat ís gezond eten?

Heekfilet met spinazie-basilicumpuree

Flammkuchen met prei en mozzarella

Italiaanse salade met kipfilet uit de oven

Zelfgemaakte hummus met falafel

Honing mosterd zalm met geroosterde krieltjes

Bulgurbowl met warmgerookte zalmsnippers

Kruidige kikkererwtenstoof met spinazie en witte kaas

Bulgur met spinazie en harissa

Tajine van kip, puntpaprika en aubergine

Varkensoester met frisse citroendressing

💡 Wist je dat maar liefst 80% van het zout dat we binnenkrijgen uit bewerkte voeding komt? Slechts 20% komt uit het zoutvaatje.

Minder zout eten kan helpen om nierschade te voorkomen, daarom zetten we samen met de Nierstichting zoutbewuste recepten - met minder dan 2 gram zout - in de schijnwerpers. Vaker met minder zout koken? Kook zoveel mogelijk vers: kies voor verse kruiden of azijn als smaakmaker en maak sauzen en bouillon zelf.
💡 Wist je dat meer groente en fruit, voldoende variatie en zelf vers koken voor Nederlanders de belangrijkste factoren zijn voor een gezond eetpatroon?

Een dagje geen vlees, af en toe vis of gerechten boordevol groente, met HelloFresh is geen dag hetzelfde. Geniet van een variatie aan gerechten én voedingsstoffen, zoals de zoutbewuste recepten en recepten met omega 3-vetzuren in samenwerking met de Nier- en Hersenstichting. Op ons wekelijks wisselende menu vind je daarnaast altijd voor elk wat wils: van Veggie-recepten zonder vlees en vis tot Caloriebewust-recepten met minstens 250 gram groente.