De filosofie van HelloFresh

Hoe wij onze ingrediënten en leveranciers selecteren


HelloFresh. Fresh zit niet alleen in onze naam, wij vinden het ook belangrijk dat onze producten zo fresh mogelijk zijn. Wij doen voor jou de boodschappen voor complete maaltijden en gaan voor jou op zoek naar de beste producten. Hoe we dat doen? Heel simpel, aan de hand van onze eigen selectiecriteria: de producten moeten vers en lekker zijn en het moet duidelijk zijn waar de producten vandaan komen.

Verrassende producten van het seizoen
De selectie van de producten voor de HelloFresh Box begint al bij de ontwikkeling van de recepten. Wij kiezen bijvoorbeeld voor groenten die niet bij iedereen bekend zijn en die je misschien niet snel in de supermarkt zult terugvinden. Met HelloFresh leer je dus nieuwe producten kennen, en wij vertellen je hoe je ze kunt bereiden. We houden rekening met de seizoenen. Zo staat er in de winter regelmatig pastinaak, koolraap en boerenkool op het menu en zie je in het voorjaar meer gerechten met bijvoorbeeld raapstelen, postelein en asperges.

Vers en lekker
Bij ons staat voorop dat de producten vers, gevarieerd en bovenal lekker zijn. Dat vinden we belangrijker dan dat het product een keurmerk heeft. Zo is bijvoorbeeld niet alles altijd biologisch. Omdat de meeste producten vers zijn en direct bij de leverancier worden ingekocht, bevatten ze doorgaans geen toevoegingen zoals onnodige smaakversterkers of toevoegingen waarmee de houdbaarheid wordt verlengd.

Gemakkelijk en gezond
Wij houden niet van gedoe. Daarom maken wij lekkere, maar niet ingewikkelde recepten. Alle recepten zijn in gemiddeld 30 minuten te bereiden en zijn uitgebalanceerd. Wij berekenen de voedingswaarden, zodat je zelf kunt checken dat je nooit te veel vet, koolhydraten of eiwitten binnenkrijgt. Op deze manier maken wij het je gemakkelijk. Zonder zorgen zet jij een gezonde maaltijd op tafel!

Geproduceerd met passie
Wij vinden het belangrijk dat onze klanten weten wat ze eten en dat ze weten waar de producten vandaan komen. Wij kiezen daarom onze leveranciers zorgvuldig uit. We hechten er belang aan dat de leveranciers, net als wij, passie en aandacht hebben voor het product en dat deze zijn geproduceerd met respect voor het milieu en dierenwelzijn. In de wekelijkse nieuwsbrief ontvang je informatie over de producten en de herkomst.

Duurzaam
We laten ons inspireren door het seizoen. Het uitgangspunt bij de keuze van ingrediënten is dat de ze van dichtbij komen. Soms zitten er ingrediënten uit verder weg gelegen landen in de box. Dit is omdat wij variatie ook belangrijk vinden en in sommige seizoenen bepaalde producten niet goed beschikbaar zijn. We houden er niet van om voedsel weg te gooien, dus portioneren we onze producten en schenken we producten die over zijn aan de Voedselbank. Het karton van de HelloFresh Box wordt gerecycled en we gebruiken alleen niet recyclebaar verpakkingsmateriaal als dit de kwaliteit van de losse producten ten goede komt.

Ons beleid (update 13-08-2016)
Bij HelloFresh staat duurzaamheid en dierenwelzijn hoog in het vaandel. Een groot gedeelte wordt afhankelijk van het seizoen ingekocht en ons vlees nemen we af van Nederlandse leveranciers. We weten waar ons vlees vandaan komt en we kijken kritisch naar de leefomstandigheden van de dieren. Het zijn producten met een goed verhaal. Uiteraard kijken we wel continu naar wat we kunnen verbeteren, dit is een doorlopend onderwerp van gesprek; zowel binnen ons eigen team als met onze leveranciers. We werken continu aan optimalisatie van ons beleid. Ook nu zijn we hier mee bezig: we zetten ons beleid beter op papier, we geven in de toekomst nog meer klanten een letterlijk kijkje in de keuken van onze leveranciers en we blijven kritisch kijken naar onze producten. Herkomst en dierenwelzijn blijven hierbij een belangrijke rol spelen.

Heb je nog vragen over specifieke producten, laat het ons dan weten!