HelloFresh
De eerste internationale CO₂-neutrale maaltijdboxleverancier

De eerste internationale CO₂-neutrale maaltijdboxleverancier

Wij gaan 100% van onze directe CO₂-uitstoot compenseren, zo worden wij jouw milieuvriendelijke maaltijdbox.

Wij gaan 100% van onze directe CO₂-uitstoot compenseren, zo worden wij jouw milieuvriendelijke maaltijdbox.

Verminderen van CO₂ bij HelloFresh

Als onderdeel van onze missie om de manier waarop mensen eten te veranderen, zijn we voortdurend op zoek naar manieren om jou te helpen je ecologische voetafdruk te compenseren. Zo gaan wij al onze directe CO₂-uitstoot veroorzaakt door onze interne bedrijfsactiviteiten en kantoren, plus al onze CO₂-uitstoot veroorzaakt door onze zakelijke reizen en de bezorging van de box, compenseren. Dit doen we door te investeren in groene initiatieven via onze partner Planetly. Door de CO₂-voetafdruk van de bezorging van de box volledig te compenseren, helpen we jou bij het maken van groene keuzes en stimuleren we milieuvriendelijke projecten over de hele wereld.

Wereldwijde CO₂-compensatie

Naast ons lokale initiatief, hebben we geïnvesteerd in verschillende wereldwijde projecten om CO₂ te compenseren. Van grootschalige installaties voor hernieuwbare energie in Mongolië tot het opvangen van methaan uit boerderijen in Nederland en Turkije - wij ondersteunen groene initiatieven met als doel de uitdagingen van de klimaatverandering aan te gaan.

Lokaal initiatief

Om onze CO₂-uitstoot lokaal te compenseren, steunen we een VCS-gecertificeerd (Verified Carbon Standard) project voor het opvangen van methaan van boerderijen. In landelijke delen van Nederland met hoge concentraties vee heeft de bodem zijn capaciteit om stikstof te absorberen overschreden. Daarom wordt de mest van boerderijen in het gebied niet op de omliggende velden gestort, maar gebruikt voor het opwekken van duurzame elektriciteit, waardoor ook de uitstoot van methaan in de atmosfeer wordt verminderd.

Over Planetly

Om er zeker van te zijn dat de bezorging van jouw maaltijdbox tot aan jouw voordeur CO₂-neutraal is, werken we samen met de klimaatactie-experts van Planetly. Zij bouwen programma's voor intelligent CO₂-management om onze totale directe CO₂-uitstoot te analyseren en ons te matchen met lokale en wereldwijde groene initiatieven, zoals hierboven genoemd. We werken alleen met gecertificeerde initiatieven die zorgvuldig door Planetly zijn geselecteerd, om ervoor te zorgen dat de projecten die we ondersteunen een echte impact hebben om klimaatverandering te voorkomen. Elk project is nauw verbonden met het model van de maaltijdbox en daarom richten we ons op de landbouw-, bosbouw- en groene-energiesector. Planetly ondersteunt ons ook bij het verder verkleinen van onze ecologische voetafdruk, bijvoorbeeld door in Duitsland over te gaan op groene stroom.